La fel ca vârfurile periferice şi pomeţii frumos sculptaţi, rujul lichid arată superb atunci când este aplicat cu răbdare şi grijă. Dacă grăbim lucrurile vom avea un rezultat total diferit. Pentru a vă ajuta să aplicați rujul lichid ca nişte profesioniste, am rotunjit greşelile de top pe care le-aţi putea face înainte de aplicarea rujului şi ce ar trebui să faceţi în schimb.

1: Nu lăsaţi buzele neexfoliate înainte de aplicare.
Exfolierea buzelor înainte de aplicarea rujului este întotdeauna o idee bună, deoarece poate ajuta la crearea unei suprafețe netede. Este deosebit de benefic atunci când vine vorba de rujul lichid, deoarece multe formule au un finisaj mat. Din moment ce rujurile mate arată netede şi ne-lucioase, pot atrage atenţia asupra buzelor uscate. Aşadar, înainte de aplicarea rujului lichid masaţi uşor suprafaţa uscată a buzelor pentru a exfolia celulele moarte acumulate.

2: Buzele nu sunt hidratate îndeajuns, înainte de aplicare.
La fel cum folosţi cremă hidratantă după exfolierea feței dvs., ar trebui să faceţi acelaşi lucru după exfoliera buzelor. Aplicaţi un balsam de hidratare a buzelor după ce aţi înlăturat celulele moarte acumulate.

3: Aplici prea multe straturi.
Când vine vorba de aplicarea rujului tău lichid preferat, ai nevoie doar de un singur strat. Cele mai multe rujuri lichide sunt incredibil de pigmentate, astfel încât un singur strat ar trebui să vă ofere o acoperire perfectă, în timp ce mai multe straturi ofera un look incarcat si nenatural al buzelor.

4: Aplicarea rujului este gresită.
S-ar putea să vă gândiți că aplicarea rujului începand cu buza superioară către cea inferioară este cea logică, dar această mişcare nu este cea corectă. În mod normal pensula conţine mai multă cantitatea de ruj atunci când o scoateţi din tub, aşadar aplicarea corectă a rujului începe de pe buza inferioară spre cea superioară. Este indicat să începeţi aplicarea rujului direct de la buza inferioară, astfel încât să aveţi mai mult spațiu pentru greșeli în momentul în care culoare de pe pensulă începe să dispară. După ce ai terminat cu buza inferioară foloseşte culoarea rămasă pentru buza superioară începand aplicarea rujului din centru către extremităţi.

5: Nu uitilizaţi lip liner (creion contur buze).
Te-ai întrebat vreodată de ce rujul tău lichid arată perfect la începutul zilei, dar până la pranz sfârșește în toate liniile mici care îţi înconjoară buzele? Şansele sunt că ai uitat să folosești un lip liner. Când îți conturezi buzele cu o nuanță complementară de lip liner, acest lucru poate ajuta la menținerea culorii rujului tău. Daca folosiţi lip liner-ul pe întreaga suprafață a buzelor, el poate servi şi ca un primer, permițând rujului dumneavoastră să se menţină mai mult pe buze şi în acelaşi timp să dispară uniform.

6: Nu ai aplicat corect lip liner-ul.
Când vine vorba de lip liner, trebuie să-ți amintești ce ai învățat în „grădiniță” : ) şi să-l păstrezi în interiorul liniilor. După ce trasaţi marginile exterioare ale buzelor, utilizați o pensulă pentru buze pentru a aduce lip liner-ul în centru şi a crea un efect ombre. în acest fel puteţi ascunde faptul ca aţi folost un lip liner.

7: După aplicarea rujului lichid frecaţi buzele intre ele.
Probabil ca în trecut când ai învățat prima dată cum să porți rujul, mama ta ți-a spus probabil să freci buzele împreună pentru o acoperire perfectă. Când vine vorba de ruj lichid, acel sfat este depășit. Deobicei rujul lichid se usucă rapid și vine cu aplicatoar de precizie, deci nu este nevoie să frecați buzele împreună pentru a dispersa culoarea.

Leave a comment